IT tanácsadás

Biztonsági tanácsadás

Biztonsági vizsgálat és tanácsadás szolgáltatásunk elsősorban az ügyfeleinknél található alkalmazások és információs rendszerek fizikai és logikai biztonságának nemzetközi szabványokon nyugvó vizsgálatával, jobbító szándékú értékelésével, az informatikai biztonság szabályozásával, továbbá az ezekkel kapcsolatos tanácsadással foglalkozik. Emellett segítséget nyújtunk az informatikai biztonságot növelő védelmek tervezésében és kialakításában, valamint internetes vagy egyéb külső kapcsolódási pontok kialakításának kérdéseiben.

IT stratégia tervezés

Az információtechnológia stratégiai szintű kezelése úgy hisszük az egyik kulcselem a vállalatok sikerében. Az IT stratégiát úgy kell igazítani az üzleti stratégiához, hogy hatékonyan támogassa a cég üzleti folyamatait és javuljon az IT befektetések megtérülése. Cégünk szakértői segítségével vállalja testre szabott, a vállalati sajátságokat maximálisan figyelembe vevő IT stratégia kialakítását, valamint igény esetén támogatást nyújt a stratégia megvalósításában és monitorozásában is.

Üzletmenet folytonossági tanácsadás

Az üzletmenet folytonossági tervezés (BCP – Business Continuity Planning) szolgáltatásunk keretében ügyfeleink folyamatainak kritikus pontjaihoz és eszközeihez kapcsolódó átvilágítást kínálunk, illetve ez alapján a felmerülő kockázatok kezelésére nyújtunk megoldást. Ezáltal a kulcsfontosságú folyamatok “katasztrófahelyzet” esetén is az előre meghatározott szinten működőképesek maradnak vagy rövid idő alatt folytathatóak, így a vállalat pénzügyi, versenyhelyzetbeli vagy megítélésbeli veszteségei minimalizálhatók.

Információs rendszerek tervezése és fejlesztése

A tanácsadáshoz kapcsolódó rendszertervezés és fejlesztés szolgáltatásunkat azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik nem találnak a piacon olyan rendszert, amely az üzleti folyamataikhoz megfelelően illeszkedne. Cégünk képzett és tapasztalt szakértőgárdával áll ügyfeleink rendelkezésére, hogy egyedi igényeiket hatékonyan kielégítő rendszert tervezzen és valósítson meg.

Mentési-, helyreállítási-, teszt- és katasztrófatervek kidolgozása

Tanácsadási tevékenységünk keretein belül vállaljuk ügyfeleink számára a rendszer teljes körű megismerése után javaslat tételét az üzleti folyamatokat támogató, a rendszerek működésének és a figyelembe vett vészhelyzeteknek megfelelő mentési és helyreállítási tervek elkészítését, teszt-tervek készítését, tesztek lebonyolítását, katasztrófaterv készítését, betartását és betartatását.